Trim for eldre

5. jun, 2022

Ja, jo, vel, altså - vi (...ehh..dvs jeg da, egentlig) har et blomsterbed hvor det står en død og en halvdød rhododendron. Dødsfallet til førstnevnte og den dårlige allmenntilstanden til den sistnevnte kan nok i hovedsak skyldes utmattelse etter en forgjeves kamp mot ugresset. Ja, slik måtte det vel gå når man blir så stemoderlig behandlet. Vi hadde store planer for dette blomsterbedet i fjor, og forsåvidt også i forfjor, huff, og man må med skam melde at de samme planene også gjelder for i år. Huff! Men nå skjer det! Trur eg! Jeg har i alle fall fått låne husbondens flammekaster og gått til krig mot ugresset som er helt uuuumuuuulig å luke vekk. Nå får vi se om varme og flammer kan ta knekken på dette. Hva med Round-up, spør du kanskje - kjøss meg bak, sier jeg da. Da kan du bare google Roundup og lese om Monsanto og Bayer, og så kan du jo tenke deg om litt ekstra neste gang du har tenkt å bruke dette produktet - kanskje kan det finnes et annet alternativ?

5. jun, 2022

Snekkern er straks ferdig med den siste rekka av i alt 18 nye pallekarmer. Her kommer brokkoli som står klar til utplanting i drivhuset. Bortafor har jeg persillerot, rødbeter, mangold, gulrot, fenikkel og spisskål. I andre pallekarmer har jeg ymse typer/farger gulrot, løk og jordbær. Og utafor pallekarmene har jeg satt ned grønnkål og knutekål, og det vil helt sikkert vise seg å være en tabbe, det kommer nemlig til å bli plundrete å holde snegler og annet svineri ute, så jeg frykter for at det enten blir mye arbeid for å holde det sneglefritt, eller at sneglene tar helt over og spiser opp alt. Men det blir over mitt lik.

5. jun, 2022

Joda, det er nok ingen tvil om at det gjør seg litt med lys og varme. Og det gjelder ikke bare for planter!

17. mai, 2022

Oppi denna pallekarmen tømmer jeg bokashibøttene mine gjennom vinteren. Det er vel ingen tvil om at det er ganske næringsrikt! Det er supert med brennesle så nære kjøkkenhagen, jeg bruker nemlig den til å lage gjødselvann. Fint å slippe å gå så langt å hente. En meter her, og en meter der, det blir fort en kilometer eller to hvis man ser litt stort på det!

17. mai, 2022

Detta her, asså... Finnes det noe mer stusselig enn enn denna urtehagen her? Det eneste som det ser ut som det er liv i er løpstikka, den evigvarende gressløken og den hersens udødelige løvetanna. Her må det ryddes. Men jeg går for den gode gamle manuelle metoden som hverken påvirker dna eller kroppens immunforsvar. Jeg benytter meg ikke av raske og lettvinte midler som f.esks Roundup eller hva de heter de nervegiftene som tar knekken på alt. Og de tar knekken på ALT! Noen later til å tro at denne giften forsvinner når du sprøyter det på planten, men den gjør jo ikke det, den går i bakken og påvirker alt liv vi er avhengige av å ha der for å opprettholde en sunn jord for plantene våre - og den tas opp i de grønnsakene og fruktene vi spiser. Vil jeg forgifte min egen mat? Nei, tusen takk! Da vil jeg heller bruke litt tid på å luke.