2022

17. mai, 2022

Jeg leste at en mix av eddik og grønnsåpe kunne være effektiv mot blomsterfluer. Hmmm, jaaaa, veeeel....hvordan skal man tyde dette. Enten funker det ikke, eller så har jeg ikke blomsterfluer i drivhuset. Vi får håpe det er det siste som stemmer. Jeg har mine tvil, sa grisen

17. mai, 2022

Jeg er jo en utålmodig sjel i en rastløs kropp. Da januar var over, hadde jeg allerede innredet et kott med benker, plantelys, såjord og potter, og gikk i gang med såing i midten av februar. Kjempeartig! I mars sådde jeg neste bolk. I april begynte de første spirene å dukke opp - sammen med blomsterfluer. Etter hvert som antall fluer økte, økte også antall skadde og døde spirer. Det var da som søren, for å si det mildt! Halve "avlinga" mi har gått dukken, blomster som begonia, lobelia, klatreplanter og noen grønnsaksplanter. Min teori er at de hersens små monstrene har sugd plantesaft fra de delikate små spirene. I et fortvilet forsøk på å ta knekken på dem, satte jeg plantebrettene uti drivhuset til overnatting mens det så vidt var plussgrader i håp om å fryse dem ut. Faren med det var jo at også plantene ville fryse - og det gjorde noen av dem selvfølgelig. Huff, resultatet ble jo enda færre planter. Grrr. Men hva var alternativet?
Ett eller annet sted leste jeg at kanel kunne hjelpe mot flueplagen, så jeg strødde over det, da ble det seende enda verre ut, men vi får tro det funker. Jeg håper ikke dette er betegnenende for resten av sesongen, da er det bare å pakke sammen

17. mai, 2022

Ventetida er over, sier Jokke & Valentinerne. Men de venter på vintern, jeg venter på sommern, og den er her nå! Veien hit har vært lang og kronglete, er det sjans for at noe går galt, så kan du ta deg tjusan på at det gjør det. Det startet nemlig veldig dårlig!
Men nå har jeg endelig begynt å flytte planter og stæsj inn i drivhuset, og da blir det et kaos med det samme. Jeg glemte nemlig et nyttårsforsett: slutte å rote, så da fortsetter jeg bare i den vanlige tralten, vettu.