11. aug, 2019

Utrolig nok ble det bondebønner i år, tross ugressets iherdige kamp for å prøve å kvele plantene. Nå blir det plukking, skrelling, pilling og dilling og dall. Det tar litt tid, men det er likevel morsommere, og mye bedre enn å kjøpe hermetisert på butikk.

11. aug, 2019

Bondebønner/hestebønner er innmari godt, men det er litt jobb før den kan hives i frysern. Det er to lag med skall som skal av, så det "tæk mæssomt litt tid". Her er skrelling, part one. Nå er det straks klart til forvelling.

11. aug, 2019

Forvelling er unnagjort og nå må det skrelles av enda et skall, for inni bondebønna ligger den EGENTLIGE bondebønna. Den er illgrønn og smaker deeiliig. Det er bare å lage et lite snitt i skallet med neglen og klemme på bønna i bakkant, så smetter den ut så lett som bare det.

11. aug, 2019

Gudbedre, endelig ferdig. Bønnene er forvellet og lagt i PLASTFRIE poser klar for å hives i frysern. Alt skallet går rett i bokashi-dunken og blir til jord som jeg kommer til å bruke i kjøkkenhagen eller blomsterbed senere i år eller neste år.

11. aug, 2019

Broccolien overlevde snegleangrepet, ikke verst! Det gikk med et par kvelder til å plukke snegler, men hvis alternativet er å sprøyte med gift, så er valget lett!